Rekommenderas, 2023

Redaktionen

Så här inaktiverar du Instagrams "Aktivitetsstatus" -funktion

Efter att ha följt fotspåren i moderbolaget Facebook har Instagram nyligen lagt till en "senast sett" -funktionalitet till sin plattform för bilddelning. Med den här funktionen, aktivitetsstatus, kan alla dina följare (och alla som meddelar dig) veta när du senast var aktiv. Du kan också kolla när andra senast använde appen. Den har applicerats på direktmeddelanden av appen, där du pratar med dina anhängare.

Den här sekretessfyllningsfunktionen liknar dem som vi redan har sett på WhatsApp och Messenger, precis under ett nytt namn. Nu kan du se både "aktiv" och "typing", vilket som du förväntar dig inte sitter ganska bra med användarna . Men det finns ingen anledning att panik, för att du enkelt kan inaktivera funktionen för att inte låta någon veta eller själv veta när någon var senast aktiv på Instagram. Så här är stegen du behöver följa för att inaktivera den här funktionen:

Inaktivera aktivitetsstatusfunktionen i Instagram

Obs! Vi har provat denna metod på Instagram (version 31.0.0.6) som körs på vår Xiaomi Redmi Note 3.

1. Först, för att bekanta dig med Aktivitetsstatus-funktionen, så ser det här som "sista aktiva" -taggen under användarnamnen till personer som du nyligen har skickat ut, kommer att se ut:

2. Du kan inaktivera denna nyfikenhet genom att navigera till din Instagram-profil och trycka på ikonen "tre prickar" längst upp till höger för att komma åt inställningarna på Android-enheter.

Obs! Den här processen är exakt lik iOS-enheter, förutom att du måste trycka på inställningsverktyget bredvid alternativet "Redigera profil" i Instagram.

3. Bläddra ner till rubriken "Inställningar" under alternativmenyn och du får se en "Visa aktivitetsstatus" -knapp som du behöver stänga av . Om du stänger av den här inställningen stoppas delningen av din aktivitetsstatus, samt döljer den sista aktiva statusen för andra från dig.

4. När du har inaktiverat funktionstatusfunktionen, återgå tillbaka till fönstret Direktmeddelanden för att märka att du nu ser meddelandena i motsats till den "senaste aktiva statusen" under användarnamnet .

Inaktivera Instagrams aktivitetsstatusfunktion

Om du inaktiverar aktivitetsstatusen på Instagram kan du hålla din verksamhet till dig själv. Det kommer att hjälpa till att återställa din integritet, med alla de nosiga vänner och släktingar som insisterat älskar att hålla koll på kontrollen över ditt sociala liv, i sjön.

Instagram försöker bara att fylla på användbara funktioner men levererar nyckeln till att styra samma sak för dig. Så, vad är din syn på aktivitetsstatus? Tror du att det kommer till hands eller är det bara bättre att inaktivera det? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

Top